29. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kushari je tradiční egyptský pokrm, který spojuje rýži, těstoviny, cizrnu a omáčku z rajčat do chutné a syté chuťovky. Vyzkoušejte recept na Kushari a užijte si autentickou egyptskou kuchyni doma!
Suroviny:
- 1 hrnek suchého hnědého čočkového fazole
- 1 hrnek rýže
- 1 hrnek špaget
- 1 cibule, nakrájená na kolečka
- 3 stroužky česneku, jemně nasekané
- 3 rajčata, nakrájená na drobné kousky
- 1 plechovka cizrny, sceděná a opláchnutá
- 2 lžíce octa
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička papriky
- 1 lžička soli
Postup:
- Ve velkém hrnci povařte hnědé fazole podle pokynů na obalu.
- V dalším hrnci uvařte rýži a špagety samostatně podle pokynů na obalu.
- Na pánvi osmahněte cibuli a česnek na oleji, dokud nezezlátnou.
- Přidejte nakrájená rajčata, cizrnu, ocet, kmín, papriku a sůl. Dusíme asi 10 minut.
- Skládejte vrstvy: nejprve fazole, pak rýži, špagety a nakonec směs z pánve.
- Podávejte teplé a můžete ozdobit s olivami nebo citronovou šťávou, pokud preferujete.