28. 8. 2024
Autor: Ivana Černá
Bramborové knedlíky s uzeným
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo české kuchyně s naším receptem na bramborové knedlíky s uzeným! Tyto tradiční⁣ knedlíky‍ jsou plněné uzeným ‍masem a přinášejí útulný pocit domova při‌ každém soustu. Ideální pro ⁤rodinný oběd ⁤nebo pohodovou večeři. Recept je jednoduchý, srozumitelný ⁢a zaručeně uspokojí všechny příznivce bohatých a‍ výživných jídel. Zažijte pravou českou ⁢klasiku s naším snadným návodem na bramborové knedlíky⁤ s uzeným!

Suroviny

  • 1 kg brambor
  • 300 g hrubé⁣ mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička⁢ soli
  • 200 g uzeného masa⁤ (např. šunka nebo slanina)
  • 50 g strouhanky
  • 30 ​g ​másla

Postup

  1. Brambory‍ omyjte, oloupejte a nastrouhejte. Nechte je chvíli ⁣odstát a⁣ poté⁢ je důkladně vymačkejte z přebytečné vody.
  2. V míse smíchejte nastrouhané brambory, mouku, vejce a sůl a vypracujte hladké těsto.
  3. Uzené maso⁣ nakrájejte na malé kostičky.
  4. Z těsta formujte⁢ malé‍ bochánky, do středu každého vložte⁣ kousek‌ uzeného masa a těsto zavřete, aby maso‍ bylo uvnitř.
  5. V hrnci přiveďte vodu k varu, osolte⁣ ji a po jednom knedlíku je ‌opatrně vkládejte‍ do vroucí vody.⁣ Vařte asi 20 minut, ⁤než knedlíky​ vyplavou na povrch.
  6. Mezitím na pánvi rozpusťte máslo a osmahnete na ⁤něm strouhanku do zlatova.
  7. Uvařené⁤ knedlíky vyjměte z vody, okapejte a obalte ve smažené strouhance.
  8. Podávejte horké, ideálně s kyselou​ okurkou⁣ nebo čerstvým zelím.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *