28. 8. 2024
Autor: Jakub Hrdina
zdroj: Recepty 24/7
Objevte recept na lahodné veganské tacos s avokádovou salsou, který je nejen chutný, ale i zdravý a snadný na přípravu. Tento pokrm je ideální pro vegany, vegetariány i milovníky mexické kuchyně. Užijte si kombinaci křupavých taco kapslí plněných šťavnatými zeleninami a bohatou avokádovou salsou. Perfektní volba pro rodinnou večeři nebo jako pohostinný oběd s přáteli. Vyzkoušejte tento recept a připravte si doma mexické tacos v veganské verzi, plné čerstvých a pestrobarevných ingrediencí!
Suroviny
- 4 kukuřičné tortilly
- 1 zralé avokádo
- 2 rajčata, nakrájená na kostičky
- 1 malá červená cibule, nakrájená nadrobno
- 100 g čerstvého koriandru, nasekaný
- Šťáva z 1 limetky
- 1 paprika, nakrájená na tenké proužky
- 200 g vařených černých fazolí
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř dle chuti
- Olivový olej
Postup
- Předehřejte troubu na 180°C a tortilly zahřejte v troubě asi 5 minut nebo dokud nejsou teplé a lehce křupavé.
- Mírně rozmačkané avokádo smíchejte v misce s rajčaty, červenou cibulí, půlkou koriandru a šťávou z limetky. Osolte a opepřete, tento mix bude sloužit jako avokádová salsa.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a na něm krátce opečte papriky, po chvíli přidejte černé fazole, kajenský pepř a kmín. Restujte asi 5 minut, dokud nejsou fazole horké a papriky měkké.
- Na každou tortillu rozložte dostatek fazolové směsi, na to naskládejte avokádovou salsu a posypete zbylým koriandrem.
- Servírujte okamžitě.