28. 8. 2024
Autor: Michal Němeček
Kuře General Tso
zdroj: Recepty 24/7

Objevte autentický recept na Kuře General Tso, tradiční čínské jídlo plné chutí. Naučte se, jak připravit křupavé kuřecí kousky obalené ve vynikající sladko-kyselé omáčce. Ideální recept pro milovníky pikantních asijských pokrmů! Přinášíme vám jednoduchý postup a tipy na perfektní Kuře General Tso, které si zamilujete při každém kousnutí.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vinného octa
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 2 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
  • 3 jarní cibulky, nakrájené
  • 50 g sušených červených chilli papriček
  • 100 ml vody
  • 3 lžíce cukru
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • Rýže nebo nudle pro servírování

Postup

  1. Marinujte kuřecí kousky v směsi sójové omáčky, rýžového vinného octa a 1 lžíce kukuřičného škrobu. Nechajte marinovat alespoň 20 minut.
  2. V pánvi na středně vysoké teplotě zahřejte sezamový olej a osmahněte nakrájený česnek, zázvor a chilli papričky dočervena.
  3. Přidejte marinované kuře a smažte, dokud není kuře zcela propečené.
  4. Smíchejte vodu, cukr a hoisin omáčku a přidejte k kuřeti. Povařte, dokud omáčka nezhoustne.
  5. Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou a přelijte omáčkou. Současně s tím můžete servírovat varem připravené rýže nebo nudle.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *