28. 8. 2024
Autor: Michal Němeček
zdroj: Recepty 24/7
Objevte autentický recept na Kuře General Tso, tradiční čínské jídlo plné chutí. Naučte se, jak připravit křupavé kuřecí kousky obalené ve vynikající sladko-kyselé omáčce. Ideální recept pro milovníky pikantních asijských pokrmů! Přinášíme vám jednoduchý postup a tipy na perfektní Kuře General Tso, které si zamilujete při každém kousnutí.
Suroviny
- 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rýžového vinného octa
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička sezamového oleje
- 3 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
- 2 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 3 jarní cibulky, nakrájené
- 50 g sušených červených chilli papriček
- 100 ml vody
- 3 lžíce cukru
- 2 lžíce hoisin omáčky
- Rýže nebo nudle pro servírování
Postup
- Marinujte kuřecí kousky v směsi sójové omáčky, rýžového vinného octa a 1 lžíce kukuřičného škrobu. Nechajte marinovat alespoň 20 minut.
- V pánvi na středně vysoké teplotě zahřejte sezamový olej a osmahněte nakrájený česnek, zázvor a chilli papričky dočervena.
- Přidejte marinované kuře a smažte, dokud není kuře zcela propečené.
- Smíchejte vodu, cukr a hoisin omáčku a přidejte k kuřeti. Povařte, dokud omáčka nezhoustne.
- Podávejte s nakrájenou jarní cibulkou a přelijte omáčkou. Současně s tím můžete servírovat varem připravené rýže nebo nudle.