27. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Restovaný beraní maso s batáty
zdroj: Recepty 24/7

Restované beraní maso s batáty je vynikající tradiční pokrm plný chutí a vůní. Beraní maso se nejprve restuje společně s aromatickými bylinkami a kořením, aby získalo dokonalou šťavnatost a chuť. Poté se podává s pečenými batáty, které dodávají jídlu sladkou a lahodnou příchuť. Tento recept je skvělou volbou pro vyzkoušení nových chutí a zážitků při vaření. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm!

Suroviny

  • 500g beraního masa nakrájeného na menší kousky
  • 4 středně velké batáty
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, koření dle chuti (např. tymián, rozmarýn)

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte nakrájené kousky beraního masa a osmažte je dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou papriku a dále smažte asi 5 minut.
  4. Přidejte nakrájené batáty a zalijte trochou vody.
  5. Osolte, opepřete a přidejte ostatní koření dle chuti.
  6. Poduste pokryté do měkka asi 20 minut.
  7. Po uvaření můžete případně dochutit kořením nebo přidat nějakou omáčku podle vkusu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *