27. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na italské Risotto Milanese s houbami. Tento klasický pokrm z rýže, šafránu a houb je snadno připravitelný a jistě potěší vaše chuťové buňky. Podívejte se, jak snadno si ho připravit doma!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500ml zeleninového vývaru
- 100g ředkviček hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 50g másla
- 100ml bílého vína
- 100g strouhaného parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup
- Na pánvi rozehřejeme trochu olivového oleje a osmažíme nakrájenou cibuli a česnek, pak přidáme nakrájené hříbky a osmahneme je.
- Přidáme rýži a necháme ji chvíli opéct, pak zalijeme vínem a necháme vypařit.
- Postupně přiléváme vývar a neustále mícháme, dokud není rýže měkká a krémová.
- Přidáme máslo a parmezán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Suroviny necháme chvíli provařit a hotové risotto podáváme posypané čerstvým petrželem.