27. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Bibimbap, korejská směs rýže a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Bibimbap je populární korejské jídlo skládající se z míchanice rýže, zeleniny, masa a kořeněných omáček. Naučte se připravit tradiční bibimbap doma a poznáte jednoduchý recept plný chutí a vůní korejské kuchyně. Buďte svůj vlastní kuchař a podávejte lahodné bibimbap přátelům a rodině jako exotickou pochoutku. Užijte si korejskou kuchyni v pohodlí vašeho domova!

Suroviny:

  • 250g vařené rýže
  • 2 mrkve
  • 1 cuketa
  • 1 červená paprika
  • 100g fazolových klíčků
  • 100g špenátu
  • 4 vajíčka
  • 100g houby shitake
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce octa
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi osmahneme na oleji nakrájenou mrkev, cuketu, papriku a houbu shitake.
  2. Přidáme fazolové klíčky a špenát a krátce podusíme.
  3. V misce smícháme sójovou omáčku, sezamový olej, cukr, očko, sůl a pepř a přilijeme k zelenině. Zamícháme a necháme provařit.
  4. V další pánvi osmahneme vajíčka na slunci, aby zůstala žloutková část tekutá.
  5. Rýži rozdělíme do misek, přidáme zeleninovou směs a ozdobíme opečenými vajíčky. Podáváme se sezamovými semínky na ozdobu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *