26. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Ragu alla Bolognese na tagliatelle – tradiční italské jídlo připravené z pomalu vařeného rajčatového ragu se ztuženou hovězí a vepřovou směsí, podávané na čerstvých tagliatelle těstovinách. Skvělá volba pro milovníky italské kuchyně! S receptem na ragu alla Bolognese na tagliatelle se stane vaše večeře nezapomenutelná. Vyzkoušejte sami!
Suroviny
- 500g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 2 větší rajčata
- 400g rajčatového pyré
- 200ml vývaru
- 200ml červeného vína
- olej, sůl, pepř, tymián, bobkový list
- 400g tagliatelle
- parmazán na posypání
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, česnek a na kostičky nakrájenou mrkev.
- Přidáme mleté maso a restujeme, dokud maso nezmění barvu.
- Přidáme na kostičky nakrájená rajčata a smažíme do změknutí.
- Přilijeme červené víno a necháme vyvařit alkohol.
- Přidáme rajčatové pyré, vývar, tymián a bobkový list. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Omáčku vaříme na mírném plameni zhruba 1.5 hodiny, občas promícháme.
- V druhém hrnci uvaříme tagliatelle podle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny smícháme s ragu alla Bolognese a podáváme s nastrouhaným parmazánem.