26. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí bourguignon s hříbky a špekem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí bourguignon s hříbky a špekem je lahodný tradiční francouzský recept plný bohatých chutí a aromatů. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm plný hovězího masa, šťavnatých hříbků a slaného špeku a překvapte své chuťové buňky! S naším receptem si připravíte skvělou večeři pro celou rodinu.

Suroviny

  • 800 g hovězího masa na guláš
  • 200 g anglické slaniny nebo šunky nakrájené na kostičky
  • 200 g čerstvých hříbků nakrájených na plátky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kostky
  • 2 stroužky česneku utřeného
  • 4 mrkve nakrájené na kolečka
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 400 ml červeného vína
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžíce rajčatového pyré
  • svazek čerstvého tymiánu a bobkového listu
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhanka na zahuštění

Postup

  1. Na olivovém oleji osmahneme kostky masa do zlatova.
  2. Přidáme anglickou slaninu, cibuli, česnek, mrkev a hříbky a restujeme dalších pár minut.
  3. Přilijeme vývar, víno, rajčatový protlak a pyré, přidáme tymián a bobkový list a necháme vařit asi 2 hodiny na mírném ohni.
  4. Případně dochutíme solí a pepřem a zahuštíme strouhankou.
  5. Podáváme s domácími noky nebo bramborovými knedlíky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *