26. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte recept na lahodné kořeněné indonéské kuře satay plné exotických chutí a aromat. S tímto receptem vytvoříte skvělé jídlo plné indonéských koření a chuťových bomb! Dodejte vašemu jídlu větší šmrnc a připravte si kuřecí satay jako profesionál. Sledujte jednoduché recepty a uvařte si tento pokrm i vy doma. Tento recept je určený pro ty, kteří chtějí ochutnat něco nového a exotického. Užijte si indonéskou kuchyni doma s tímto skvělým receptem na kuře satay!
Suroviny
- 500 g kuřecího masa nakrájeného na nudličky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 stroužek česneku, strouhaný
- 1 lžička čerstvého zázvoru, nastrouhaného
- 1 lžička čerstvé chili papričky, nasekané
- Špejle na grilování
Postup
- V misce smíchejte sójovou omáčku, med, kurkumu, skořici, kmín, česnek, zázvor a chili papričku.
- Přidejte nakrájené kuřecí maso a nechte marinovat nejméně 1 hodinu v lednici.
- Vložte kousky masa na špejle a grilujte na středně vysoké teplotě asi 10 minut nebo dokud maso není dokonale propečené.
- Podávejte s rýží a omáčkou na dipping.