26. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinské empanadas s masa
zdroj: Recepty 24/7

Argentinské empanadas s masem jsou lahodné tradiční jihoamerické pečivo plněné pikantní nádivkou z mletého masa. Naučte se připravit tyto chutné empanadas krok za krokem a dejte své chuťové buňky na cestu do Argentiny!

Suroviny

  • 400 g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička papriky
  • olivový olej
  • soľ a čierne korenie
  • šťava z 1 limetky
  • listové cesto

Postup

  1. Na panvici osmahneme na olivovém oleji cibuli nakrájenou na drobné kousky.
  2. Přidáme na kostky nakrájené maso a restujeme, dokud není maso propečené.
  3. Přidáme nakrájený česnek, papriky, kmín, papriku, sůl a černé pepř. Směs promícháme a dusíme, dokud není zelenina měkká.
  4. Přilijeme limetkovou šťávu a necháme vychladnout.
  5. Listové těsto vyválíme na vále do tloušťky asi 0,5 cm a vykrajujeme kruhy.
  6. Na každý kruh dáme lžičku náplně, zapečeme okraje a složíme do tvaru půlměsíce.
  7. Empanadas pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 20 minut, dokud nejsou zlatavé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *