26. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na klasickou parmazánovou pastu, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Sýr parmezán dodává těmto těstovinám lahodnou nádech a jemnou chuť, která jistě potěší všechny milovníky italské kuchyně. S několika základními ingrediencemi a krátkým časem přípravy si můžete snadno připravit chutné a sýrové jídlo pro celou rodinu. Užijte si tradiční italskou pastu s parmazánem!
Suroviny
- 250g špaget
- 50g parmazánu
- 2 stroužky česneku
- čerstvý petržel
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Na rozpálené pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm prolisovaný česnek.
- Přidejme uvařené špagety a dobře je promícháme s česnekem, přidáme trochu vody z vaření těstovin.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a dobře promícháme, aby se vytvořila krémová omáčka.
- Přidáme nasekaný petržel a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- Servírujeme posypané parmazánem a dochucené petrželí.