26. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Klasická parmazánová pasta
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento recept na klasickou parmazánovou pastu, která vás okouzlí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Sýr parmezán dodává těmto těstovinám lahodnou nádech a jemnou chuť, která jistě potěší všechny milovníky italské kuchyně. S několika základními ingrediencemi a krátkým časem přípravy si můžete snadno připravit chutné a sýrové jídlo pro celou rodinu. Užijte si tradiční italskou pastu s parmazánem!

Suroviny

  • 250g špaget
  • 50g parmazánu
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvý petržel
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Na rozpálené pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm prolisovaný česnek.
  2. Přidejme uvařené špagety a dobře je promícháme s česnekem, přidáme trochu vody z vaření těstovin.
  3. Přidáme nastrouhaný parmazán a dobře promícháme, aby se vytvořila krémová omáčka.
  4. Přidáme nasekaný petržel a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  5. Servírujeme posypané parmazánem a dochucené petrželí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *