26. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný pečený vepřový plátek s brambory. Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělou volbou pro rodinný oběd nebo večeři. Čerstvé a kvalitní suroviny zajistí dokonalou chuť a šťavnatost masa. Nenechte si ujít tento lahodný pokrm!
Suroviny
- 600g vepřového plátka
- 1 kg brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- sůl, pepř, majoránka
- olej
Postup
- Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- Cibuli nakrájíme na drobné kousky a česnek prolisujeme.
- Vepřový plátek osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Důkladně promasírujeme a necháme odpočinout alespoň 30 minut.
- Na plech naaranžujeme brambory, osolíme, opepříme a zakápneme olejem.
- Nahoře na brambory položíme cibuli a česnek.
- Přikryjeme vepřovým plátkem a dáme péct do trouby vyhřáté na 180°C na asi 40-50 minut, dokud není maso propečené a brambory měkké.
- Po upečení necháme chvilku odpočinout a pak můžeme podávat.