25. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si zdravou a chutnou variantu tradičního indického jídla s jemnými kousky jehněčího masa, brambor a květáku. Aloo Gobi sabji s jehněčím je skvělá volba pro milovníky indické kuchyně, kteří rádi zkoušejí nové recepty. S tímto jednoduchým receptem si můžete doma uvařit lahodné exotické jídlo plné koření a výrazných chutí. Bon appétit!
Suroviny
- 500g jehněčího masa nakrájeného na kousky
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 1 lžíce česneku a zázvorové pasty
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce kari koření
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 500g květáku nakrájeného na růžičky
- 500g brambor nakrájených na kostičky
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli, dokud nebude sklenutá.
- Přidejte česnek a zázvorovou pastu a restujte další minutu.
- Přidejte jehněčí maso a restujte ho dozlatova.
- Přisypte kari koření, mletý kmín, kurkumu, sůl a pepř a promíchejte.
- Přidejte květák a brambory a zalijte trochou vody.
- Nechejte vařit, dokud není maso a zelenina měkká.
- Pokud je příliš suché, přidejte ještě trochu vody.
- Servírujte s rýží nebo plackami naan.