25. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se unést bohatým a lahodným chuťovým zážitkem s naším receptem na zapečenou cibulovou polévku s chlebem. Tato tradiční česká pochoutka je příjemně hřejivá a plná aromatických dochucovadel. Vyzkoušejte ji ještě dnes a užijte si skvělou chuť i vůni domácí kuchyně. S naším receptem na zapečenou cibulovou polévku se stanete nepřekonatelným mistrem vaření!
Suroviny
- 4 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 litr zeleninového vývaru
- sůl a pepř podle chuti
- krajíc chleba
- strouhaný sýr (např. Eidam)
Postup
- Nastrouhejte cibuli a česnek. Na pánvi rozpalte olivový olej a osmahněte na něm cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte hladkou mouku a promíchejte. Postupně přilijte zeleninový vývar a nechte vařit asi 15 minut.
- Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem.
- Chléb nakrájejte na kostky a vyskládejte je na dno a okraje zapékací mísy. Polévku nalejte do zapékací mísy a posypte ji strouhaným sýrem.
- Zapečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 20 minut, nebo dokud sýr nezezlátne.
- Podávejte horké a ozdobte nasekanou petrželkou.