25. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Tteokbokki je populární korejské jídlo, které spojuje pikantní omáčku s lahodnými rýžovými placičkami. Vyzkoušejte tento recept na domácí přípravu tteokbokki a dopřejte si lahodnou kombinaci chuti a textury. Bon appétit!
Suroviny
- 200g rýžových placiček (tteok)
- 100g zelí (např. čínské zelí)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce čili omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička koření na tteokbokki
- 1 lžička chilli prášku
- 2 šálky vody
Postup
- Do hrnce nalijeme vodu a přidáme tteok, zelí a na kostičky nakrájenou cibuli.
- Přidáme česnek, sójovou omáčku, čili omáčku, cukr, koření na tteobokki a chilli prášek.
- Necháme směs vařit až do zhoustnutí omáčky a změknutí rýžových placiček.
- Případně můžeme dochutit solí nebo čerstvě mletým pepřem.
- Served hot!