25. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Argentinský biftek s chimichurrim
zdroj: Recepty 24/7

Argentinský biftek s chimichurrim je lahodné jídlo plné chuti a aromatu. Chimichurri omáčka dodává bifteku pikantní chuť a osvěžující zeleň. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do argentinské gastronomie.

Suroviny

  • 4 kusy argentinského bifteku
  • 1/2 šálku nasekané petržele
  • 4 stroužky česneku
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1/4 šálku čerstvé citrónové šťávy
  • 1/2 šálku olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petržel, česnek, červenou papriku, oregano, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme dohladka.
  2. Bifteky osolíme a opepříme a necháme je asi 30 minut odpočinout pokojové teplotě.
  3. Poté bifteky grilujeme nebo smažíme na pánvi do požadovaného stupně propečení.
  4. Servírujeme s chimichurri omáčkou a můžeme podávat s pečenými brambory nebo salátem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *