25. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Argentinský biftek s chimichurrim je lahodné jídlo plné chuti a aromatu. Chimichurri omáčka dodává bifteku pikantní chuť a osvěžující zeleň. Vyzkoušejte tento recept a nechte se unést do argentinské gastronomie.
Suroviny
- 4 kusy argentinského bifteku
- 1/2 šálku nasekané petržele
- 4 stroužky česneku
- 1 čajová lžička červené papriky
- 1 čajová lžička sušeného oregana
- 1/4 šálku čerstvé citrónové šťávy
- 1/2 šálku olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru smícháme petržel, česnek, červenou papriku, oregano, citrónovou šťávu, olivový olej, sůl a pepř. Mixujeme dohladka.
- Bifteky osolíme a opepříme a necháme je asi 30 minut odpočinout pokojové teplotě.
- Poté bifteky grilujeme nebo smažíme na pánvi do požadovaného stupně propečení.
- Servírujeme s chimichurri omáčkou a můžeme podávat s pečenými brambory nebo salátem.