25. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské těstoviny Penne al pomodoro s bazalkou! Tento jednoduchý recept spojuje čerstvé rajčaty s aromatickou bazalkou a těstovinami Penne, což vytváří skvělou kombinaci chutí. Bude to lahodná a lehká večeře pro celou rodinu. Sledujte náš recept a užijte si skvělou italskou kuchyni doma!
Suroviny
- 250 g pennů
- 400 g krájených rajčat
- 2 stroužky česneku
- čerstvá bazalka
- olivový olej
- sůl
- pepř
- parmezán (na posypání)
Postup
- Na rozpáleném oleji orestujeme na plátky nakrájený česnek.
- Přidáme krájená rajčata a dusíme asi 10 minut na mírném ohni.
- V druhém hrnci uvaříme penne al dente podle návodu na obalu.
- Penne slijeme a přidáme k rajčatové omáčce. Promícháme a podusíme asi 5 minut.
- Přidáme nasekanou bazalku, osolíme a opepříme podle chuti.
- Penne al pomodoro s bazalkou podáváme posypané čerstvě nastrouhaným parmezánem.