25. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Asado na pálce
zdroj: Recepty 24/7

Asado na pálce je argentinský grilovaný pokrm připravovaný z kusů masa, které se postupně pečou na otevřeném ohni. Tento recept vám ukáže, jak připravit dokonalý Asado na pálce, který zaručeně ohromí vaše chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý krok za krokem recept a připravte si skvělé argentinské jídlo přímo z pohodlí vaší zahrady.

Suroviny

  • 1 kg hovädzieho mäsa na grilovanie (napr. ancho steak)
  • Soľ, čierne korenie a ďalšie grilovacie korenie podľa chuti
  • 4 veľké zemiaky
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 papriky (červená a žltá)
  • Rajčiak
  • 1 pohár červeného vína
  • Červené chilli papričky podľa chuti

Postup

  1. Mäso očistite a nakrájajte na rovnako veľké kúsky.
  2. Osoľte a okoreňte mäso podľa chuti.
  3. Zemiaky olúpte a nakrájajte na väčšie kúsky.
  4. Cibuľu nakrájajte na polkolečká, papriky a rajčiak na prúžky.
  5. Na pálku zaradte postupne mäso, zemiaky, cibuľu, papriky a rajčiak.
  6. Na grile pečte asado, pravidelne ho otáčajte a počas pečenia polievajte červeným vínom.
  7. Grilované asado podávajte s omáčkou z grilovaných chilli papričiek.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *