25. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Medovník je tradiční český dezert, který je oblíbený pro svou sladkou chuť a svůj dokonalý medový aroma. Tento recept na medovník je jednoduchý a rychlý na přípravu, a přesto skvěle chutná! Vyzkoušejte tento lahodný medovník a oslavte s ním každou příležitost.
Suroviny
- 250g hladké mouky
- 200g medu
- 150g másla
- 100g krystalového cukru
- 2 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička skořice
Postup
- V hrnci rozehřejeme máslo s medem a cukrem, dokud se cukr nerozpustí.
- Přidáme vejce, mouku, kypřící prášek a skořici a promícháme dohladka těsta.
- Těsto rozdělíme na 5-6 stejně velkých koulí a vyválíme do tenkých plátů.
- Pečeme na plechovce vyložené pečicím papírem na 180 stupňů asi 8-10 minut, dokud medovníky nezezlátneou.
- Hotové pláty medovníku necháme vychladnout a poté je střídavě plníme medem a krémem (může být například máslová či smetanová krém).
- Medovník necháme přes noc odležet a zjemnit se a pak můžeme podávat.