25. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Medovník
zdroj: Recepty 24/7

Medovník je tradiční český ‌dezert,⁣ který je oblíbený pro svou sladkou⁣ chuť a ‌svůj dokonalý⁢ medový aroma.​ Tento recept na medovník je jednoduchý a ​rychlý na ‍přípravu, a přesto skvěle ‍chutná! Vyzkoušejte tento ⁤lahodný medovník a⁢ oslavte s ním každou příležitost.

Suroviny

  • 250g⁣ hladké ⁤mouky
  • 200g medu
  • 150g másla
  • 100g krystalového cukru
  • 2 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička skořice

Postup

  1. V hrnci rozehřejeme máslo s medem a cukrem, dokud se⁣ cukr nerozpustí.
  2. Přidáme ⁤vejce, mouku, kypřící⁢ prášek a ⁢skořici a promícháme dohladka těsta.
  3. Těsto rozdělíme na ⁢5-6 stejně ‍velkých koulí a vyválíme do tenkých plátů.
  4. Pečeme ‌na plechovce vyložené ​pečicím papírem‌ na ⁤180 ​stupňů asi 8-10 minut, dokud medovníky nezezlátneou.
  5. Hotové⁢ pláty medovníku necháme ‍vychladnout ⁤a poté ​je ‍střídavě plníme medem a​ krémem (může⁤ být například máslová či⁤ smetanová krém).
  6. Medovník necháme přes noc odležet a zjemnit se‍ a pak můžeme⁤ podávat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *