25. 8. 2024
Autor: Stanislav Urban
Brazilské smažené krevety s kokosem
zdroj: Recepty 24/7

Objavte exotické chutě Brazílie s naším receptem na brazilské smažené krevety s kokosem! Tento jedinečný a chutný pokrm kombinuje sladkou chuť kokosu s pikantním nádechem chilli a česneku, což zaručuje nezapomenutelný gurmánský zážitek. Připravte si u sebe doma kulinářský zážitek s chutí tropů. Klikněte pro recept a rady, jak dosáhnout perfektně křupavého obalení a šťavnatých krevet. Ideální pro oslavu s přáteli nebo jako luxusní večeře. Vyzkoušejte nyní!

Suroviny

  • 500 g krevet, oloupaných a vyčištěných
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1 stroužek česneku, rozdrcený
  • 1 čajová lžička mletého zázvoru
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 1/2 šálku mouky
  • 2 vejce, lehce rozšlehaná
  • 1 šálek strouhaného kokosu
  • 1 šálek panko strouhanky
  • Rostlinný olej pro smažení
  • Limetkové klínky pro podávání

Postup

  1. Krevety naložte do misky s limetkovou šťávou, česnekem, zázvorem, solí a pepřem. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 20 minut.
  2. Ve třech různých miskách si připravte mouku, rozšlehaná vejce a směs strouhaného kokosu se strouhankou.
  3. Krevety obalte nejprve v mouce, pak ponořte do vajec a nakonec obalte ve směsi kokosu a strouhanky, aby byly ze všech stran pokryté.
  4. Na středně silném ohni zahřejte v hluboké pánvi dostatek oleje. Smažte krevety po částech, dokud nejsou krásně zlatavé a křupavé, což obvykle trvá 2–3 minuty na každou stranu.
  5. Hotové krevety přeneste na papírové ubrousky, aby se odsál přebytečný tuk.
  6. Podávejte ihned s limetkovými klínky a případně s dipem dle vaší volby.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *