24. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Hovězí Bourguignon s houbami a červeným vínem
zdroj: Recepty 24/7

Hovězí Bourguignon s houbami a červeným vínem je bohaté a chutné francouzské jídlo, které se připravuje tradičním způsobem. V tomto receptu se maso dusí se zeleninou, houbami a aromatickými bylinkami v červeném víně, čímž vznikne lahodná omáčka. Skvělá volba pro ty, kteří milují bohaté a syté chuťové zážitky. Zkuste tento recept a přiveďte do kuchyně kousek Francie.

Suroviny:

  • 600 g hovězího masa na guláš
  • 200 g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 500 ml červeného vína
  • 400 ml hovězího vývaru
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • čerstvá petrželka, sůl, pepř

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli, stroužky česneku a na kostičky nakrájené maso.
  2. Přidáme na kolečka nakrájené žampiony a na plátky nakrájené mrkve. Promícháme a restujeme asi 5 minut.
  3. Přidáme hladkou mouku a opékáme asi 2 minuty.
  4. Zalijeme vínem a vývarem, přidáme rajčatový protlak a necháme provařit asi 2 hodiny na mírném ohni.
  5. Před podáváním dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *