24. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimči – tradiční korejský kvašený pokrm
zdroj: Recepty 24/7

Kimči je tradiční korejský kvašený pokrm plný chuti a prospěšných bakterií pro trávení. Naučte se, jak připravit domácí kimči s naším receptem a zkuste si okořenit svou kuchyň korejskými lahůdkami. S kimči si určitě užijete nezapomenutelnou chuťovou jízdu!

Suroviny:

  • 1 hlávka zelí (např. čínské zelí)
  • 100 g ředkviček
  • 1 mrkev
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce rybí pasty (facultative)
  • 1 lžíce krevetové pasty (facultative)

Postup:

  1. Na začátku si připravte zelný vývar, který pomocí soli necháte zakysnout alespoň 6 hodin.
  2. Dalším krokem je důkladné omytí a nakrájení zelí, ředkviček a mrkve na tenké proužky.
  3. Stroužky česneku rozmačkejte a smíchejte s cukrem, paprikou, rybí omáčkou, rybí pastou a krevetovou pastou.
  4. Poté všechny ingredience smíchejte spolu a dobře promíchejte tak, aby se ochucení rovnoměrně rozložilo.
  5. Přesuněte směs do skleněné nádoby, pořádě stlačujte vidličkou, aby se kyseliny mohly tvořit dovnitř a neschladly pokrm.
  6. Nechte Kimči fermentovat 2-3 dny při pokojové teplotě a poté uložte do chladničky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *