24. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Ragu alla bolognese verze
zdroj: Recepty 24/7

Tradiční recept na domácí italské Ragu alla Bolognese verze s bohatou omáčkou plnou čerstvých bylinek a chuťových soust. Připravte si lahodnou italskou specialitu a užijte si autentickou chuť Boloňské omáčky!

Suroviny:

  • 500g hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 mrkev
  • 1 stopek celeru
  • 1 rajče
  • 400g rajčatového pyré
  • 200ml červeného vína
  • 400ml hovězího vývaru
  • čerstvá bazalka a oregano
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup:

  1. Maso nakrájejte na malé kousky.
  2. Cibuli, česnek, mrkev a celer nadrobno nasekejte.
  3. Rajče oloupejte a nakrájejte na kousky.
  4. Na pánvi si rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli, česnek, mrkev a celer.
  5. Přidejte nakrájené maso a osmahněte ho ze všech stran.
  6. Přilijte červené víno a nechte chvíli vařit, dokud nezůstane jen minimální množství tekutiny.
  7. Přidejte nakrájené rajče a rajčatové pyré.
  8. Postupně přilijte hovězí vývar a nechte ragu dusit přibližně 2 hodiny na mírném ohni.
  9. Před podáváním přidejte čerstvou bazalku a oregano a dochuťte solí a pepřem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *