24. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na lahodné jehněčí pečeně se švestkami? Naše receptura vám ukáže, jak připravit dokonale měkké a šťavnaté jehněčí maso s karamelizovanými švestkami. Neodolatelná kombinace chuťových kontrastů, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes a ukažte svým bližním, že umíte vařit jako šéfkuchař!
Suroviny
- 1 kg jehněčího masa (např. plec)
- 200 g sušených švestek
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř, majoránka
Postup
- Nejprve si připravíme jehněčí maso. Omyjeme ho a osušíme. Vytvoříme základní marinádu smícháním oleje, hořčice, rozmixovaného česneku, cibule a koření.
- Maso potřeme marinádou a necháme odležet minimálně 2 hodiny nebo nejlépe přes noc v lednici.
- Po marinování maso vložíme do pekáčku a přidáme sušené švestky. Zakryjeme a pečeme při 160 stupních cca 2-3 hodiny, dokud maso není měkké a šťavnaté.
- Při pečení občas podléváme výpekem.
- Po upečení můžeme podávat se šťouchanými bramborami nebo šťavou. Dobrou chuť!