24. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Chuťová lahůdka pro milovníky španělské kuchyně! Tarta de Santiago je tradiční dezert z města Santiago de Compostela. Naučte se připravit tento lahodný mandlový dort s receptem na našem blogu. Jediný kousek vám rozhodně nebude stačit!
Suroviny
- 200g mandlí
- 200g cukru
- 4 vejce
- 1 citrón (kůra)
- 1 lžička skořice
- 125g másla
- 125g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup
- Mandle oloupeme a rozemeleme na jemno.
- V míse smícháme mleté mandle, cukr, vejce, kůru z citrónu a skořici.
- Přidáme rozpuštěné máslo a promícháme.
- Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a znovu promícháme.
- Hmotu nalijeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 minut.
- Hotovou Tarta de Santiago posypeme moučkovým cukrem nebo přelijeme čokoládovou polevou.