24. 8. 2024
Autor: Dana Novotná
Bramborový knedlík se švestkovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Bramborový knedlík⁣ se‍ švestkovou omáčkou je tradiční české jídlo plné chutí⁢ a vůně.‍ Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodnou kombinaci​ kyselé⁣ švestky a křupavého ⁣knedlíku. Jemná a sladká ‌omáčka se švestkami​ dokonale doplní plnou chuť knedlíku. Vyzkoušejte tento jednoduchý ​a⁤ chutný recept⁣ ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 150 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • 600 g švestek
  • 100⁤ g cukru
  • skořice

Postup

  1. Brambory oloupeme,‌ uvaříme ve slané vodě a propasírujeme.
  2. Přidáme mouku, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto.
  3. Těsto necháme odpočinout a mezitím si‍ připravíme omáčku.
  4. Švestky omyjeme, zbavíme pecky a nakrájíme na menší kousky.
  5. V ⁣hrnci ⁤smícháme švestky s cukrem a ‌skořicí a dusíme do měkka.
  6. Těsto rozdělíme na menší kousky a uvaříme ve vařící osolené ​vodě.
  7. Po uvaření knedlíků je vyndáme,‌ necháme okapat a podáváme s teplou švestkovou omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *