23. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kuře tikka masala recept
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte úžasný recept na tradiční indické jídlo – kuře tikka masala. Tato lahodná jídlo se skládá z kousků kuřecího masa marinovaných v jogurtu a kořeněné směsí orientálních koření. Připravte si ho doma a ochutnejte exotickou chuť Indie!

Suroviny

  • 400 g kuřecích prsou
  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 400 g krájených rajčat
  • 1 lžička cukru
  • sůl a pepř podle chuti
  • na podávání – rýže a naan chléb

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme olej, mletý zázvor, mletý kmín, mletou kurkumu, mletý koriandr a mletou papriku. Nakrájíme kuřecí maso na menší kousky a marinujeme v připravené směsi. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku, dokud nezezlátnou.
  3. Přidáme marinované kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zprudka opečené ze všech stran.
  4. Přilijeme krájená rajčata, cukr, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud není kuře měkké.
  5. Na závěr přilijeme smetanu a necháme jen zahřát. Dochutíme podle chuti.
  6. Servírujeme s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *