23. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte úžasný recept na tradiční indické jídlo – kuře tikka masala. Tato lahodná jídlo se skládá z kousků kuřecího masa marinovaných v jogurtu a kořeněné směsí orientálních koření. Připravte si ho doma a ochutnejte exotickou chuť Indie!
Suroviny
- 400 g kuřecích prsou
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 250 ml smetany ke šlehání
- 400 g krájených rajčat
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
- na podávání – rýže a naan chléb
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu. V míse smícháme olej, mletý zázvor, mletý kmín, mletou kurkumu, mletý koriandr a mletou papriku. Nakrájíme kuřecí maso na menší kousky a marinujeme v připravené směsi. Necháme minimálně 30 minut odležet v lednici.
- V hrnci na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli se stroužky česneku, dokud nezezlátnou.
- Přidáme marinované kuřecí maso a opékáme, dokud není maso zprudka opečené ze všech stran.
- Přilijeme krájená rajčata, cukr, sůl a pepř. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut, dokud není kuře měkké.
- Na závěr přilijeme smetanu a necháme jen zahřát. Dochutíme podle chuti.
- Servírujeme s rýží nebo naan chlebem. Dobrou chuť!