23. 8. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné kuře s hříbkovou omáčkou domácího typu! Tento recept vám přinese dokonalou kombinaci šťavnatého kuřecího masa a bohaté omáčky plné aromatických hub. Nechte se unést jedinečným chuťovým zážitkem a připravte si tento lahodný pokrm k obědu či večeři. S námi se naučíte, jak jednoduše a rychle tento lahodný pokrm připravit!
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 200 g čerstvých nebo sušených hříbků
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 200 ml smetany ke šlehání
- sůl, pepř, koření dle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte najemno nakrájenou cibuli.
- Přidejte na plátky nakrájené kuřecí prsa a opečte je z obou stran dozlatova. Mezitím nasekejte hříbky a přidejte je k masu spolu s prolisovanými stroužky česneku.
- Přilijte smetanu ke šlehání a nechte omáčku provařit asi 10 minut na mírném ohni. Dochutíme solí, pepřem a dalšími kořenícími bylinkami dle chuti.
- S přívěrem připraveným těstovinami nebo brambory podávejte okamžitě.