23. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Chutné rizoto s hráškem a pancettou je jednoduchý a lahodný recept, který potěší vaše chuťové buňky. Dejte si ho na talíř během krátké chvíle a užijte si jeho jemnou chuť a krémovou konzistenci. S tímto receptem se stanete skvělým kuchařem!
Suroviny:
- 200g rýže arborio
- 100g hrášku
- 100g pancetty
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 500ml zeleninového vývaru
- 50g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup:
- Na pánvi osmahneme pancettu nakrájenou na menší kousky, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidáme rýži a restujeme, dokud rýže neprosvítí.
- Postupně přilijeme vývar a vaříme za občasného míchání, dokud rýže nezměkne.
- Přidáme hrášek a vaříme ještě pár minut.
- Přidáme nastrouhaný parmazán, promícháme a dochutíme solí a pepřem.
- Rizoto podáváme posypané parmazánem a čerstvým kouskem pancetty. Dobrou chuť!