23. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Sicilská Caponata s bramborami je lahodná a bohatá italská pokrm, který spojuje sladké a kyselé chutě různých zelenin. Tento recept je skvělou volbou pro všechny milovníky italské kuchyně. Sledujte náš recept a připravte si lahodné jídlo plné chutí. Suroviny:
- 2 středně velké brambory
- 1 lilek
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- 4 rajčata
- 50g zelených oliv
- 2 lžíce kaparů
- 2 lžíce bílého octa
- 2 lžíce cukru
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Oloupeme brambory a nakrájíme je na kostičky. Smažíme je na olivovém oleji dozlatova, vyndáme a necháme odstát.
- Lilek nakrájíme na kolečka a posypeme solí, necháme odstát 30 minut. Poté opláchneme pod tekoucí vodou.
- Cibuli nakrájíme na drobno a osmahneme na olivovém oleji. Přidáme na kousky nakrájený česnek, nakrájenou papriku a rajčata. Vaříme 10 minut.
- Poté přidáme nakrájené lileky, olivy, kapary, ocet, cukr, sůl a pepř. Vaříme dalších 10 minut.
- Na závěr přidáme do směsi brambory a promícháme. Podáváme teplou jako přílohu nebo samostatné jídlo.