22. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodné kuře masala s rýží a cizrnou, který vás okouzlí exotickými křehkými chutěmi. Tato tradiční indická chuťovka je plná aromatických koření a zaručeně vás dostane na chuť. Nechte se unést do světa orientální kuchyně s naším jednoduchým receptem, který si zamilujete!
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 lžíce oleje
- 2 lžíce masala koření
- 400g rajčat z konzervy
- 200ml smetany ke šlehání
- 200g cizrny
- 400g vařené rýže
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem, přidáme masala koření a necháme chvíli restovat.
- Přidáme na kostky nakrájená kuřecí stehna a restujeme je, dokud nezezlátnou.
- Přidáme nahrubo nasekaná rajčata z konzervy a vaříme asi 15 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Přilijeme smetanu a necháme omáčku provařit. Dochutíme solí a pepřem.
- Přidáme promytou a sceděnou cizrnu a chvíli restujeme. Dochutíme omáčku podle chuti.
- Servírujeme s vařenou rýží a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.