22. 8. 2024
Autor: Roman Žák
Kuřecí jus s bylinkami a hříbkami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na lahodný kuřecí jus s bylinkami a hříbkami. Tato bohatá omáčka plná chutí je skvělým doplňkem k masu nebo zelenině. Nechte se unést kombinací čerstvých bylinek a plnotučné chuti hříbků v tomto jednoduchém a chutném receptu. Nakrmte svou rodinu něčím skvělým dnes večer!

Suroviny:

  • 4 kuřecí stehenní čtvrtě
  • 200 g čerstvých nebo sušených hříbků
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • čerstvé bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn, petržel)
  • 1 l kuřecího vývaru
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  2. Přidáme nakrájené hříbky a dusíme je do změknutí.
  3. Přilijeme kuřecí vývar a necháme provařit asi 30 minut.
  4. Mezitím osolíme a opepříme kuřecí stehenní čtvrtě a osmahneme je na pánvi dozlatova.
  5. Po uvaření vývaru přecedíme šťávu do hrnce a dochutíme ji čerstvými bylinkami.
  6. Smažené kuřecí stehenní čtvrtě podáváme zapékány s hříbky a bylinkovým jusem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *