22. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Asado se zeleninou a chimichurri je argentinský grilovaný pokrm, který spojuje bohatou chuť grilovaného masa s osvěžující zeleninou a pikantním chimichurri omáčkou. Vyzkoušejte tento lahodný recept a dopřejte svému podnebí nezapomenutelnou chuťovou explozi!
Suroviny
- 1 kg hovězího masa na asado
- Olivový olej
- Sůl a pepř
- 4 stroužky česneku
- 2 cibule
- 2 papriky
- 2 cukety
- Cherry rajčata
Chimichurri
- 1 hrst čerstvé petrželky
- 1 hrst čerstvého koriandru
- 2 stroužky česneku
- 1 chilli paprička
- 2 lžíce červeného vinného octu
- 3 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř
Postup
- Maso omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Lehce osolíme a opepříme a necháme odpočinout.
- Na pánev rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm cibuli, česnek a papriky. Poté přidáme nakrájené kousky masa a opékáme dozlatova.
- Přidáme nakrájené cukety a cherry rajčata a dusíme do měkka.
- Mezitím si připravíme chimichurri omáčku. V mixéru rozmixujeme petrželku, koriandr, česnek, chilli papričku, ocet a olivový olej. Osolíme a opepříme.
- Smažené maso se zeleninou podáváme se chimichurri omáčkou. Podáváme s pečivem nebo bramborem.