22. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte skvělý vegetariánský recept plný chuti? Vyzkoušejte naše vegetariánské chilli sin carne plné koření a aromat! Tento lahodný pokrm je skvělou alternativou k tradiční verzi s mletým masem a jistě potěší vaše chuťové buňky. Získejte recept hned a připravte si ho doma!
Suroviny:
- 2 papriky (nejlépe červená a žlutá)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 plechovka červených fazolí
- 1 plechovka kukuřice
- 400g rajčat z plechovky
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička cukru
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme nakrájenou cibuli a stroužky česneku.
- Přidáme nakrájené papriky a necháme je chvíli restovat.
- Přidáme mletou papriku, kmín, sůl, cukr a pepř. Promícháme.
- Přidáme rajčata z plechovky, fazole a kukuřici. Promícháme a necháme vařit cca 15 minut.
- Pokud je chilli příliš husté, můžeme přidat trochu vody nebo zeleninového vývaru.
- Pokud chceme, můžeme dochutit limetkovou šťávou nebo přidat čerstvou nasekanou petrželku.