22. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Maso na špejli s marinádou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na skvělé maso na špejli s lahodnou marinádou? Naše receptura vás provede krok za krokem, jak připravit tento chutný pokrm plný aroma a lahodných chutí. Dejte svému jídlu něco navíc a vyzkoušejte maso na špejli s marinádou ještě dnes!

Suroviny

  • 500g hovězího masa (např. roštěnec)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • Čerstvé bylinky podle chuti (tymián, rozmarýn)
  • 1 citrón
  • 4 lžíce olivového oleje
  • Sůl, pepř

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Na nadrobno nakrájíme cibuli a česnek, rozetřeme si čerstvé bylinky a vymáčkneme džus z citronu.
  2. Vše smícháme v misce s olivovým olejem a dochutíme solí a pepřem.
  3. Maso nakrájíme na menší kousky a necháme marinovat v připravené marinádě minimálně 1 hodinu v lednici.
  4. Poté maso nabodneme na špejle a grilujeme na rozpáleném grilu nebo pánvi tak 5-7 minut na každé straně, dokud není maso propečené dle vaší chuti.
  5. Po upečení můžeme maso ještě polit trochou čerstvé citrónové šťávy pro osvěžení chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *