22. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Tempura z lososa a zeleniny
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné japonské jídlo – tempuru z kousků lososa a různé zeleniny. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořského jídla a křupavého obalování. S námi jednoduše připravíte dokonalou tempuru i doma. Získejte inspiraci a upravte si vaření tak, abyste si pochutnali na této lahůdce kdykoliv budete chtít.

Suroviny

  • 200 g čerstvého lososa
  • 1 paprika
  • 1 cuketa
  • 100 g hladké mouky
  • 150 ml studené vody
  • sójová omáčka
  • olej na smažení
  • sůl a pepř

Postup

  1. Lososa a zeleninu omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Postupně přiléváme studenou vodu a mícháme, dokud nedostaneme hladké těsto bez hrudek.
  3. V hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu.
  4. Kousky lososa a zeleniny namáčíme do těsta a opatrně je vložíme do horkého oleje.
  5. Smažíme dozlatova, cca 2-3 minuty na každé straně.
  6. Hotovou tempuru vyndáme z oleje a necháme okapat na papírovém ubrousku.
  7. Sójovou omáčku použijeme jako dip.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *