22. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné japonské jídlo – tempuru z kousků lososa a různé zeleniny. Tento recept je skvělou volbou pro milovníky mořského jídla a křupavého obalování. S námi jednoduše připravíte dokonalou tempuru i doma. Získejte inspiraci a upravte si vaření tak, abyste si pochutnali na této lahůdce kdykoliv budete chtít.
Suroviny
- 200 g čerstvého lososa
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 100 g hladké mouky
- 150 ml studené vody
- sójová omáčka
- olej na smažení
- sůl a pepř
Postup
- Lososa a zeleninu omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- V misce smícháme mouku, sůl a pepř. Postupně přiléváme studenou vodu a mícháme, dokud nedostaneme hladké těsto bez hrudek.
- V hrnci rozehřejeme olej na střední teplotu.
- Kousky lososa a zeleniny namáčíme do těsta a opatrně je vložíme do horkého oleje.
- Smažíme dozlatova, cca 2-3 minuty na každé straně.
- Hotovou tempuru vyndáme z oleje a necháme okapat na papírovém ubrousku.
- Sójovou omáčku použijeme jako dip.