22. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Moqueca de peixe acai
zdroj: Recepty 24/7

Moqueca de peixe acaí je tradiční brazilské rybí jídlo, které se vaří ve sladkokyselé omáčce z acai ovoce. Tento lahodný recept zahrnuje rybu, kokosové mléko, zeleninu a aromatické bylinky, které vytvářejí bohatou a lahodnou chuť. Vyzkoušejte tento exotický pokrm a přenesete se rovnou do tropického ráje!

Suroviny:

  • 500 g filetů ryby (např. platýs)
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 2 rajčata, nakrájená na kostičky
  • 1 paprika, nakrájená na proužky
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • Čerstvý koriandr
  • 1 plechovka neslazeného kokosového mléka
  • Šťáva z 1 limetky
  • Sůl, pepř, olej

Postup:

  1. Na oleji osmahneme cibuli, česnek a papriku.
  2. Přidáme rajčata a necháme 5 minut dusit.
  3. Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme sůl, pepř a limetkovou šťávu.
  4. Do omáčky vložíme kousky rybího masa a vaříme do změknutí.
  5. Před podáváním posypeme nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *