22. 8. 2024
Autor: Michal Němeček
Kuře General Tso s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodné kuře General Tso s rýží podle našeho snadného receptu! Toto tradiční čínské jídlo kombinuje křupavé kousky kuřecího masa v pikantní a sladké omáčce. Ideální volba pro rychlou večeři plnou chuti. Podávejte s voňavou rýží pro perfektní gastronomický zážitek. Krok za krokem vás provedeme přípravou této oblíbené asijské speciality. Vyzkoušejte a překvapte své blízké exotickým pokrmem přímo z vaší kuchyně.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsíček, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce rýžového vínka nebo suchého sherry
  • 2 lžíce kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce hoisin omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíci česneku, nadrceného
  • 1 lžíci čerstvého zázvoru, nadrceného
  • 1 lžíci čili pasty
  • 80 ml kuřecího vývaru
  • 2-3 lžíce oleje
  • 3-4 jarní cibulky, nakrájené na kousky
  • Suchá rýže na přípravu jako příloha

Postup

  1. V misce smíchejte kuřecí kousky, 1 lžíci sójové omáčky, rýžové víno a 1 lžíci kukuřičného škrobu. Nechte marinovat nejméně 20 minut.
  2. Mezitím si připravte omáčku: ve druhé misce smíchejte zbylou sójovou omáčku, hoisin omáčku, cukr, rýžový ocet, zázvor, česnek, čili pastu a kuřecí vývar.
  3. V pánvi na středním ohni rozehřejte olej. Přidejte marinované kuřecí kousky a restujte je, dokud nejsou ze všech stran zlatavě opečené.
  4. Přidejte připravenou omáčku k opečenému kuřeti a vařte, dokud omáčka nezhoustne a kuře není plně uvařené.
  5. Přidejte nakrájenou jarní cibulku a promíchejte.
  6. Podávejte s předem uvařenou rýží. Rýži připravte podle návodu na balení.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *