Objevte kouzlo marocké kuchyně s naším receptem na tradiční „Marocký tajine s kuřetem“. Tento jedinečný a aromatický pokrm, plný exotických chutí a vůní, je připravován v charakteristické keramické nádobě zvané tajine. Recept vám přináší křehké kousky kuřecího masa společně s bohatou směsí koření, jako je koriandr, cumin a skořice. Přidejte k tomu sladké sušené švestky a slání mandlové plátky a získáte neodolatelnou kombinaci, která osloví každého milovníka dobrého jídla. S naším podrobným postupem a návrhy na podávání vám tento recept umožní připravit autentickou a lahodnou večeři, kterou si zamiluje celá rodina. Vyzkoušejte „Marocký tajine s kuřetem“ a přenesete se na chvíli do srdce Maroka, aniž byste museli opustit svou kuchyni.
Suroviny
- 4 kuřecí stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 čajová lžička skořice
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1/2 čajové lžičky mleté kurkumy
- 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
- 500 ml kuřecího vývaru
- 2 mrkve, nakrájené na kolečka
- 2 dcl vody
- 200 g čerstvých nebo konzervovaných cizrny
- 150 g sušených švestek nebo datlí
- šťáva z 1 citronu
- hrst čerstvého koriandru, nasekaného
Postup
- Na velké pánvi nebo v tajine rozehřej olivový olej a osmaž na něm nakrájenou cibuli a česnek dozlatova.
- Přidej kuřecí stehna a opeč je ze všech stran, dokud nebudou mít zlatou kůrčičku.
- Přisypte skořici, zázvor, kurkumu a kmín a promíchejte, aby se maso obalilo kořením.
- Ochutnej a podle potřeby osolte a opepřete.
- Přidej mrkev a promíchejte.
- Zalij kuřecí vývar a přidej vodu. Přiveď k varu, poté sniž teplotu a nech pomalu dusit pod pokličkou asi 40 minut.
- Přidej cizrnu a sušené ovoce a nech dalších 20 minut dusit, dokud není kuře měkké a omáčka zhoustne.
- Před podáváním pokapej šťávou z citronu a posyp nasekaným koriandrem.
- Podávej s kuskusem nebo pečeným chlebem.