21. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Kari s kuřecím masem a ras d’amwem
zdroj: Recepty 24/7

Chutný recept na kari s kuřecím masem a ras d’amwem, který vás okouzlí svou exotickou kombinací koření a lahodnou omáčkou. Připravte si tento jednoduchý a rychlý recept a pozvedněte své jídlo na novou úroveň!

Suroviny

  • 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
  • 2 cibule nakrájené na drobné kousky
  • 2 lžíce kari koření
  • 200ml smetany ke šlehání
  • 2 lžíce oleje
  • 4 brambory nakrájené na kostky
  • 400ml kuřecího vývaru
  • 1 lžička mletého ras d’amwenu
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a kuřecí maso, dokud masa není zlatě hnědé.
  2. Přidáme kari koření a promícháme, abychom masa obalili kořením.
  3. Přilijeme kuřecí vývar a necháme vařit asi 15 minut, dokud masa není měkké.
  4. Přidáme brambory a vaříme dalších 10 minut, dokud brambory nejsou měkké.
  5. Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit asi 5 minut.
  6. Nakonec přidáme ras d’amwen a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *