21. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Chutný recept na kari s kuřecím masem a ras d’amwem, který vás okouzlí svou exotickou kombinací koření a lahodnou omáčkou. Připravte si tento jednoduchý a rychlý recept a pozvedněte své jídlo na novou úroveň!
Suroviny
- 400g kuřecího masa nakrájeného na kostky
- 2 cibule nakrájené na drobné kousky
- 2 lžíce kari koření
- 200ml smetany ke šlehání
- 2 lžíce oleje
- 4 brambory nakrájené na kostky
- 400ml kuřecího vývaru
- 1 lžička mletého ras d’amwenu
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm cibuli a kuřecí maso, dokud masa není zlatě hnědé.
- Přidáme kari koření a promícháme, abychom masa obalili kořením.
- Přilijeme kuřecí vývar a necháme vařit asi 15 minut, dokud masa není měkké.
- Přidáme brambory a vaříme dalších 10 minut, dokud brambory nejsou měkké.
- Přilijeme smetanu ke šlehání a necháme provařit asi 5 minut.
- Nakonec přidáme ras d’amwen a dochutíme solí a pepřem podle chuti.