21. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Kimchi, tradiční korejský kvašený zelí
zdroj: Recepty 24/7

Objavte lahodný recept na tradiční korejský kimchi, kvašené zelí plné chutí a probiotik. Naučte se, jak připravit domácí kimchi a okořenit své jídlo s jemně pikantními a osvěžujícími chutěmi Koreje.

Suroviny

  • 1 hlávka zelí (cca 1,5 kg)
  • 4 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce mleté papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 1 kousek zázvoru (cca 5 cm)
  • 3 stonky cibule
  • 2 mrkve
  • 1 řapíkaté celerové
  • 1 jablko
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce krevetové pasty (volitelné)
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce octa
  • 1 lžíce vody

Postup

  1. Nařežeme zelí na menší kusy, posypeme solí a necháme asi 2 hodiny odstát, aby pustilo šťávu.
  2. Opláchneme zelí pod tekoucí vodou, aby bylo méně slané.
  3. Nastrouháme mrkev, celer, jablko a nakrájíme cibuli, česnek a zázvor na drobné kousky.
  4. Smícháme zelí s nasekanou zeleninou, cukrem, mletou paprikou, rybí omáčkou, krevetovou pastou, sójovou omáčkou, octem a vodou.
  5. Vše důkladně promícháme a ucpeme do skleněné nádoby.
  6. Necháme fermentovat při pokojové teplotě nejméně 3 dny, ideálně však týden.
  7. Hotové kimchi můžeme skladovat v lednici až měsíc.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *