21. 8. 2024
Autor: Hana Tobiášová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na brazilský vepřový guláš, který vám okusí smysly. Tento exotický pokrm spojuje kousky vepřového masa s omáčkou plnou exotických koření a zeleniny. Připravte si ho snadno a rychle a dopřejte si chuťový zážitek z Brazílie.
Suroviny
- 600 g vepřového masa na guláš
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 papriky
- 2 rajčata
- 1 plechovka fazolí
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce koření na guláš
- sůl, pepř
Postup
- Maso nakrájejte na menší kousky a osolte, opepřete.
- Cibuli a papriky nakrájejte na drobné kousky, česnek prolisujte.
- V hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli.
- Přidejte maso a za občasného míchání smažte dozlatova.
- Přidejte papriky, česnek a rajčata nakrájená na kostičky.
- Podlijte trochou vody a povařte do měkka.
- Přidejte koření na guláš a rajčatový protlak, osolte, opepřete a promíchejte.
- Nakonec přidejte sceděné fazole a nechte chvíli provařit.
- Podávejte se šťouchaným bramborem nebo rýží.