21. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italské cestoviny s čerstvými rajčaty a aromatickou bazalkou. Tento jednoduchý a chutný pokrm oslní vaše chuťové buňky a zároveň připomene slunnou Itálii. Sledujte náš jednoduchý recept a užijte si skvělou večeři plnou chuťových zážitků. Bon appétit!
Suroviny
- 400g italských cestovin
- 4 rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm na kousky nakrájenou cibuli.
- Přidáme prolisovaný česnek a krátce restujeme.
- Přidáme na kostky nakrájená rajčata a necháme dusit asi 10 minut.
- V dalším hrnci uvaříme cestoviny podle návodu na obalu.
- Hotové cestoviny scedíme a smícháme s omáčkou z rajčat a cibule.
- Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a dochutíme solí a pepřem.
- Před podáváním můžeme posypat strouhaným parmazánem.