21. 8. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Polévka z červené čočky
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou polévku z červené čočky, plnou chutí a bohatá na živiny. Tento recept je rychlý a snadný na přípravu a určitě vás zahřeje v chladných dnech. Objevte zdravou a výživnou polévku, která potěší vaše chuťové buňky i tělo. S cibulí, mrkví a rajčaty bude tato polévka skvělým přírůstkem do vašeho jídelníčku.

Suroviny

  • 200g červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička sladké papriky
  • soľ, čierne korenie
  • olivový olej

Postup

  1. Na rozohriatom kastrole si rozpustíme na kocky nakrájanú cibuľu a nastrúhaný cesnak na oleji dozlatista.
  2. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a necháme chvíľu restovať.
  3. Potom pridáme opláchnutú červenú čočku a premiešame s mletým kmínom, koriandrom a sladkou paprikou.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 20 minút, kým sa čočka zmäkne.
  5. Podľa chuti dochutíme soľou a korením.
  6. Hotovú polievku môžeme podávať posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *