21. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo s osvěžujícím kimchi a lahodnou rýží. Tento recept je plný bohatých chutí a bude skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Snažte se o autentickou korejskou chuť a užijte si jedinečný gastronomický zážitek.
Suroviny:
- 1 hlávka čínského zelí
- 1 mrkev
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1 pór
- 1 chilli paprička
- 100g rybí omáčka
- 2 lžíce cukru
- 1 lžička koření kimchi
Postup:
- Nařežeme čínské zelí na menší kousky, nasypte ho do mísy a posolíme. Necháme odstát ať pustí šťávu.
- V hrnci přivedeme k varu vodu a povaříme nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, pór a chilli papričku.
- Scedíme zelí a smícháme ho s uvařenými zeleninovými kousky.
- Přidáme rybí omáčku, cukr a koření kimchi. Dobře promícháme.
- Přeneseme směs do sterilizované sklenice a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 24 hodin.
- Podáváme s vařenou rýží.