21. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
Korejský kimchi s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tradiční korejské jídlo s osvěžujícím kimchi a lahodnou rýží. Tento recept je plný bohatých chutí a bude skvělou volbou pro milovníky asijské kuchyně. Snažte se o autentickou korejskou chuť a užijte si jedinečný gastronomický zážitek.

Suroviny:

  • 1 hlávka čínského zelí
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 pór
  • 1 chilli paprička
  • 100g rybí omáčka
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžička koření kimchi

Postup:

  1. Nařežeme čínské zelí na menší kousky, nasypte ho do mísy a posolíme. Necháme odstát ať pustí šťávu.
  2. V hrnci přivedeme k varu vodu a povaříme nakrájenou mrkev, cibuli, česnek, pór a chilli papričku.
  3. Scedíme zelí a smícháme ho s uvařenými zeleninovými kousky.
  4. Přidáme rybí omáčku, cukr a koření kimchi. Dobře promícháme.
  5. Přeneseme směs do sterilizované sklenice a necháme fermentovat při pokojové teplotě minimálně 24 hodin.
  6. Podáváme s vařenou rýží.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *