21. 8. 2024
Autor: Eva Komárková
Rizoto ai funghi
zdroj: Recepty 24/7

Chuťově bohaté rizoto s houbami je oblíbeným italským jídlem, které můžete snadno připravit i doma. Podívejte se na náš recept na rizoto ai funghi a užijte si lahodnou kombinaci výtečné rýže a aromatických hub.

Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 200g žampionů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 500ml zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 50g parmezánu
  • sůl, pepř, petržel na dochucení

Postup:

  1. Žampiony a cibuli nakrájejte na drobné kousky a prolisujte spolu s česnekem na pánvi s olivovým olejem.
  2. Přidejte arborio rýži a restujte dozlatova.
  3. Po chvíli zalijte bílým vínem a nechte vše vypařit.
  4. Postupně přilévejte zeleninový vývar a několikrát promíchejte.
  5. Po cca 18-20 minutách bude rýže měkká a rizoto hotovo.
  6. Přidejte nastrouhaný parmezán, promíchejte, okořeňte solí a pepřem a posypte nasekanou petrželí.
  7. Podávejte ihned a lahve si pochutnat!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *