20. 8. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Rajčatový dhal s cizrnou je lahodné tradiční indické jídlo plné exotických chutí. Naučte se, jak snadno připravit tuto lahodnou vegetariánskou pochoutku a okouzlete své chuťové buňky. S naším receptem na rajčatový dhal s cizrnou budete mít za pár chvil hotový slavnostní pokrm plný indických koření a vůní. Buďte jako šéfkuchař a vyzkoušejte nové recepty s námi!
Suroviny:
- 1 hrnek červené cizrny (možno i z plechovky)
- 2 lžíce oleje nebo másla
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžičky mletého kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 1 lžička mletého koriandru
- 400g rajčat, nasekaných
- 1 hrnek červeného čočkového litého másla
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá nať koriandru na ozdobení
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte cibuli do zlatova.
- Přidejte česnek a smažte další minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte kmín, kurkumu a koriandr a smažte další minutu.
- Přidejte rajčata a nechte vařit 10-15 minut, dokud se omáčka neztuží.
- Přidejte čočku a přiveďte k varu. Vařte na mírném ohni 30-40 minut, dokud není čočka měkká.
- Přidejte cizrnu a nechte proběhnout 5 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
- Před podáváním ozdobte čerstvou naťou koriandru.