20. 8. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pho bo soup je tradiční vietnamská polévka plná chutí a vůní. Tento recept vám ukáže, jak si připravit domácí verzi této lahodné pokrmu plné hovězího masa, rýžových nudlí a aromatických bylin. Užijte si autentickou asijskou kuchyni přímo z pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny:
- 300g hovězího masa (nejlépe roštěné krkovičky)
- 200g rýžových nudlí
- 1 cibule
- 4 hřebíčky
- 1 lžička celého pepře
- 1 lžička goji bobulí (nemusí být, ale dodávají specifickou chuť)
- 1 lžička koriandru
- 1 lžička kmínu
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce cukru
- 1 limetka
- čerstvý koriandr a bazalka na ozdobu
Postup:
- Na pánvi opečeme cibuli a osmahneme na ní hřebíček, pepř, goji bobule, koriandr a kmín.
- Přidáme nakrájené maso a krátce osmažíme.
- Přidáme rybí omáčku, sójovou omáčku a cukr a zalijeme vodou tak, aby masa bylo zcela ponořené.
- Necháme vařit alespoň hodinu, ideálně déle (čím déle, tím lepší).
- Vodu v hrnci s masem provaříme, osolíme a scedíme.
- Ocet hořce a nakrájíme na nudle, které vaříme ve vroucí vodě podle návodu na obalu.
- Do mísy dáme uvařené nudle, na nudle přidáme vařené maso z polévky a zalijeme horkou vývarem.
- Na talíři porcujeme limetku, koriandr a bazalku a přidáváme podle chuti do polévky.
- Hotovo! Dobrou chuť!