20. 8. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kushari – egyptské národní jídlo
zdroj: Recepty 24/7

Kushari je tradiční egyptské národní jídlo, které spojuje různé chutě a textury do jednoho chutného pokrmu. Tato lahodná směs rýže, čočky, těstovin a cizrny je ochucena exotickými kořeněnými omáčkami a posypaná cibulí. Naučte se, jak připravit toto lahodné egyptské jídlo doma a ochutnejte autentickou chuť Orientu. Suroviny:

  • 1 hrnek suchého hnědého nebo zeleného ječmene
  • 1 hrnek suchých červených fazolí
  • 1 hrnek suchého hnědého rýže
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • Na servírování: olej, ocet, cibule (nasekaná na jemné proužky)

Postup:

  1. Ječmen, fazole a rýži uvařte každou zvlášť podle pokynů na balení, nechte vychladnout.
  2. Cibuli a česnek nasekejte nadrobno.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli a česnek dozlatova.
  4. Přidejte kmín, kurkumu, papriku a sůl, promíchejte.
  5. Smíchejte uvařený ječmen, fazole a rýži a zalijte směsí s cibulí a kořením.
  6. Dobře promíchejte a nechte chvíli prohřát.
  7. Servírujte s trochou oleje, octem a nasekanou cibulí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *